Kant en klaar, gezond, lekker en betaalbaar, bestaat dat dan? Jazeker, er zijn meerdere bedrijven die maaltijden bezorgen voor sporters of mensen die in algemene zin een gezonde leefstijl nastreven. In deze blog licht ik Fast Foody toe.

Fast Foody biedt kant en klare maaltijden aan die vrij zijn van conserveringsmiddelen, schadelijke E-nummers en geraffineerde suikers. Zij bezorgen op huis- of werkadres (in Amsterdam) of via ophaalpunten in andere grote steden. Je kunt de maaltijden een kleine 2 weken bewaren in je koelkast, altijd handig om op voorraad te hebben. Mocht je toch onverwacht behoefte hebben aan zo’n maaltijd terwijl je geen bestelling hebt gedaan dan kun je ook uit de voorraad putten die veelal op de ophaalpunten beschikbaar is. Recent heb ik op deze manier in Breda bij Impact Sports Academy (ook met de auto bereikbaar, gratis parkeren) op deze manier een heerlijke last-minute maaltijd gescoord. De medium portie was groot genoeg voor mij en de smaak erg rijk en goed gekruid. In een paar minuten is je maaltijd au bain-marie opgewarmd. Opwarmen in de oven is ook een optie. De magnetron zou ook nog kunnen maar daar ben ik zelf geen voorstander van wegens moleculaire veranderingen die tijdens het opwarmen plaatsvinden. De maaltijden kosten, o.a. afhankelijk van grootte, 7 tot 12 euro. De ingrediënten zijn vers maar niet biologisch of gluten en lactose vrij.

Ik maak meestal mijn eigen eten klaar en bereid vaak ook wat extra voor in de diepvries (mealpreppen) zodat ik altijd een volwaardige maaltijd uit groente / koolhydraten / eiwitten en vetten heb die ik ook nog op een andere dag als lunch kan eten. Echter, de tijd die het in beslag neemt in bedenken wat ik ga eten-ingrediënten kopen-klaarmaken-eten-afwassen is al gauw zo’n 1,5 tot 2 uur per dag. Vanwege gemak,tijd en gezondheid vind ik Fast Foody een prima aanvulling op mijn eigengemaakte maaltijden.

                  

Voor meer informatie check www.fastfoody.nl of kom langs in Breda bij www.impactsportsacademy.nl

Ik wens je smakelijk eten, tijd over en KrachtZat!