krachtzatImpact Logo grijze letters-01

Afgelopen zaterdag vond de lezing “voeding, vitaliteit en training” door Kracht Zat! plaats. De industriële locatie werd beschikbaar gesteld door Impact Sports Academy in het monumentale pand van de voormalige snoepfabriek De Faam in Breda. Heerlijk, als snoep overgaat in gezondheid, leefstijl en sport.

Vanuit het publiek bleek een duidelijke behoefte om het effect van de sportieve inspanningen te vergroten middels voeding en leefstijl. Omdat voeding en training slechts de top van de vitaliteitspiramide behelzen zijn we begonnen om te kijken naar hoe we zinnig met ons leven of met de sport kunnen omgaan, welke rol de steunende relaties (het Ohana-gevoel) daarin spelen en wat positief denken inhoudt.

Over onze hormoonhuishouding viel te leren dat we Cortisol (stresshormoon) willen vermijden en dat we de aanmaak van Testosteron willen boosten. Daarmee was de link naar voeding gauw gelegd; pre-workout meal, post-workout meal, maximaal groente eten en geraffineerde suikers vermijden.

Het publiek bleek zeer betrokken met voor iedereen leerzame vragen. Ook achteraf was er nog ruime belangstelling voor persoonlijke vragen.

Had je er ook bij willen zijn? Elk kwartaal geef ik een lezing bij Impact Sports Academy, met wisselende thema’s maar altijd gerelateerd aan vitaliteit op lichamelijk of geestelijk vlak.

Dus hou deze blog in de gaten of like de Facebook pagina van Kracht Zat!